uppdrag soldatforskning
          

Soldatforskning

Många svenskar som börjar släktforska upptäcker snart att de har förfäder som har varit indelta soldater. Det brukar sedan gå att finna intressanta uppgifter om dessa knektar. Man kan till exempel ta reda på om förfadern deltagit i några krig, blivit skadad eller hamnat i fångenskap.

Vissa av de militära rullorna är åtkomliga på nätet via abonnemang, men för att få fördjupade kunskaper om soldaten behöver man som regel botanisera i källorna på plats hos Krigsarkivet i Stockholm.

Denna tjänst utförs som timbaserat uppdrag. Du kan själv sätta en gräns för hur mycket tid som ska avsättas. Därmed har du full kontroll över kostnaderna vid beställningen.

Pris: 250 kr per timme. Detta kan jämföras med gängse forskningstaxa hos arkiven: 225 kr per 15 min.

Ständigt rabatterbjudande: tre timmars forskning till priset av två.

Ingen förskottsbetalning. 

Det varierar vad man vill veta om den enskilde soldaten och hur mycket man redan känner till. För en timmes arbete får du reda på de grundläggande uppgifterna som finns i generalmönsterrullorna: regemente, kompani, rote, ålder, kroppslängd och antal tjänsteår. Ibland återfinns ytterligare information i detta material, såsom
vitsord eller uppgifter om kommenderingar och eventuella kroppsskador. Man kan även finna närmare omständigheter om dödsfall som inträffat i fält.

Om du redan har dessa grunddata kan det vara aktuellt med ytterligare fördjupning. Den genomförs alltså hos Krigsarkivet.

Resultatet redovisas via e-post. Önskar du få materialet hemskickat på papper tillkommer kostnad för utskrift (3 kr/A4-sida) och porto.

Du är välkommen med din förfrågan till ake@gensvaret.se.

Vid beställning använder du detta formulär.

 

släktforskning uppdrag Gensvaret logo

Gensvaret
Åke Carlsson, Hässelby
ake@gensvaret.se

Innehar F-skattsedel och är momsregistrerad               

© Gensvaret 2012-20  All rights reserved