Om släktforskningsföretaget Gensvaret

Släktforskning kan vara tidskrävande och tålamodsprövande. Alla data måste kontrolleras och verifieras. Källkritik är A och O. Det krävs också en viss vana att läsa gamla handstilar och förstå sig på de kryptiska noteringarna i kyrkböckerna. Likaså gäller det att veta i vilka källor det är lönt att leta.

Det är bland annat dessa kunskaper och färdigheter som Gensvaret tillhandahåller.

Företagets affärsidé är att erbjuda attraktiva och, i vissa fall, unika släktforsknings- och arkivtjänster till förmånliga priser.

För att släktträd ska kännas meningsfulla bör de bestå av fler uppgifter om personerna än födelse, vigsel och död. I regel levereras våra antavlor tillsammans med personakter, som innehåller kompletterande information.

Gensvaret ägnar sig också åt emigrantforskning i USA.

Sedan en tid tillbaka tar vi även fram antavlor för personer som härstammar från Norge, Danmark eller Finland.

Jag som driver företaget är språkvetare, f.d. gymnasielärare och passionerad släktforskare. Under de senaste åren har jag hjälpt åtskilliga forskare i och utanför Sverige.

Det är alltid lika fascinerande att ge sig i kast med ett nytt forskningsuppdrag. Man vet aldrig var man hamnar eller vilka levnadsöden som väntar. Under resans gång fogas samtidigt nya pusselbitar till vår gemensamma historia.

Sedan 1/2 2018 har alla gratis tillgång till Riksarkivets digitaliserade material. Som professionell forskare behöver man dock komplettera med ytterligare källor, vilket kräver abonnemang hos flera leverantörer. Dessutom bör man införskaffa diverse litteratur och databaser som fungerar som ingångar till grunduppgifterna. Gensvaret har tillgång till ett rikhaltigt källmaterial och kan därför ge dig mycket god service.

Hör gärna av dig till:

ake@gensvaret.se

 


släktforskning uppdrag Gensvaret logoGensvaret
Åke Carlsson, Hässelby
ake@gensvaret.se

Innehar F-skattsedel och är momsregistrerad               

© Gensvaret 2012-19  All rights reserved